ØKONOM TIL FINANSIEL STATISTIK

HR V6_594x224

 

 

 

 

 

 

Vil du bruge dine stærke evner til at udvikle finansiel statistik og være med til at sikre Danmark en robust økonomi?

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen har vi rammerne for at udarbejde de bedste og mest dybdegående analyser inden for makroøkonomi og monetær og finansiel økonomi.

Jobbet

Danmarks Nationalbank søger en dygtig og engageret økonom, der kan være med til at udvikle og producere vores finansielle statistikker og til at analysere danske finansielle forhold. Nationalbankens finansielle statistikker skaber indsigt i det finansielle kredsløb, og jobbet vil give dig en unik mulighed for at arbejde med en bred vifte af makro- og mikroøkonomiske finansielle data.  Du får også mulighed for at udvide din indsigt i dansk og international økonomis finansielle forhold både på et overordnet niveau og gennem tæt dialog med den finansielle sektors aktører.

Vi tilbyder

Et spændende og udfordrende job med stor samfundsmæssig relevans i et dynamisk og inspirerende arbejdsmiljø. Afdelingen er præget af et højt engagement og klare mål. Vi sidder i storrumskontor, fordi det giver den åbne dialog, vi bruger til at løse vores opgaver. Du kommer til at samarbejde med og lære af dygtige og dedikerede medarbejdere både analytikere og it-specialister. Vi har en uformel og venlig omgangstone, hvor vi samarbejder, løfter i flok og konstant har fokus på at understøtte bankens formål. Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke får andre steder. Vi skal omsætte viden til værdi til gavn for økonomien og for samfundet. Som medarbejder får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel vejledning. Det kommer os alle til gode. Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med både gode ideer og gode valg på baggrund af dine ideer. Og så er din viden værdifuld for dine kollegaer, så derfor skal du kunne samarbejde, så vi kan få alle vinklerne med, når vi dykker ned i analyserne.

Din profil

Vi forestiller os, at du er økonom (fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.). Du kan være nyuddannet, eller også har du et par års erhvervserfaring. Du er fagligt og analytisk stærk. Du formulerer dig klart og præcist både på skrift og i tale og kan lide at arbejde med tal, fx i Excel (VBA), R, Power BI og SQL. Du har gåpåmod og ser frem til en stejl indlæringskurve. Endelig udviser du stort ansvar i dit arbejde og er i stand til at skabe resultater både alene og sammen med andre.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Søren Bjerregaard, tlf. 3363 6803 (sbje@nationalbanken.dk) eller Tue Mollerup Mathiasen, tlf. 3363 6802 (tmm@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511 (dkv@nationalbanken.dk).

Ansøgning

Ansøg med relevante eksamenspapirer senest 3. oktober 2019 på følgende link:

https://natbank.easycruit.com/vacancy/application/send/2374421/125618?iso=dk