ØKONOM TIL INTERNATIONAL ØKONOMI

Skærmbillede 2020-08-24 kl. 16.28.55

 

 

 

 

 

Er du en makroøkonom med interesse for international økonomi? Og har du lyst til at foretage international konjunkturovervågning og udarbejde analyser af udviklingen i den globale økonomi? Så har vi jobbet til dig.

Jobbet

I Økonomi og Pengepolitik har vi et af landets stærkeste økonomfaglige miljøer. Sammen laver vi dybdegående analyser inden for bl.a. makroøkonomi og monetær og finansiel økonomi, både i Danmark og internationalt. Vi varetager også en stor del af Nationalbankens internationale økonomiske samarbejde. Som en lille åben økonomi er Danmark stærkt påvirket af internationale forhold, og en dyb forståelse af disse er nødvendig for, at Nationalbanken kan bidrage til at sikre Danmark en robust økonomi.

Dine opgaver vil bl.a. bestå i at

  • foretage løbende konjunkturovervågning og bidrage til den internationale del af Udsigter for dansk økonomi, som indeholder bankens halvårlige prognose.

  • udarbejde analyser af væsentlige og aktuelle internationale økonomiske forhold, politiktiltag, strukturelle udfordringer mv.

  • bidrage til direktionens præsentationer om international økonomi.

  • deltage i internationale møder med bl.a. Europa-Kommissionen og OECD og deltage i konferencer.

Du vil blive en del af et team på fire medarbejdere og indgå i sektionen International Økonomi og Relationer, som har i alt 11 medarbejdere.

Vi tilbyder

Du bliver en del af en unik arbejdsplads, hvor høj faglighed er i fokus i alt, hvad vi foretager os. Som medarbejder kommer du til at anvende dine økonomfaglige kompetencer og bygge videre på din viden. Du vil også udvikle dine evner inden for samarbejde og kommunikation. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel sparring, og der er gode muligheder for international udstationering. Derudover har vi et godt og involverende socialt miljø i afdelingen præget af en uformel omgangstone. Vi mødes jævnligt til sociale arrangementer både i og uden for arbejdstiden.

 Din profil

  • Du er enten nyuddannet økonom (fx cand.polit., cand.oecon.) eller har nogle års erhvervserfaring eller en ph.d.

  • Du er fagligt og analytisk stærk og har beskæftiget dig med international økonomi og politik.

  • Du er initiativrig, engageret og tager ansvar for at løfte opgaver, både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger.

  • Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk.

  • Du arbejder struktureret og grundigt og kan få tingene fra hånden.

Hvis du er nyuddannet, bliver du en del af Economist Programme læs mere om programmet her: https://www.nationalbanken.dk/da/job/Economist%20Programme/Sider/default.aspx

Vil du vide mere

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Karoline Garm Nissen, chef for International Økonomi og Relationer (tlf. 3363 6026). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner, Dorte Kvisgaard (tlf. 2465 6940).

Ansøgning

Send ansøgning og CV sammen med relevante papirer senest søndag den 13. september.