ØKONOM TIL FINANSIEL STATISTIK

Vil du bruge dine stærke evner til at udvikle finansiel statistik og være med til at sikre Danmark en robust økonomi?

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen har vi rammerne for at udarbejde de bedste og mest dybdegående analyser inden for makro-, monetær og finansiel økonomi.

Jobbet

Danmarks Nationalbank søger en dygtig og engageret økonom, der kan være med til at udvikle og producere vores finansielle statistikker og til at analysere danske finansielle forhold. Nationalbankens finansielle statistikker skaber indsigt i det finansielle kredsløb, og jobbet vil give en dig unik mulighed for at arbejde med en bred vifte af data fra mikrofinansielle data om værdipapirer kreditgivning, virksomheder og husholdninger til makrofinansielle data om formuer og investeringer.  Jobbet vil kort sagt give dig mulighed for at udvide din indsigt i dansk og international økonomis finansielle forhold både på et højt fagligt niveau og gennem tæt dialog med den finansielle sektors aktører.

Vi tilbyder

Et spændende og udfordrende job af stor samfundsmæssig relevans i et dynamisk og inspirerende arbejdsmiljø. Afdelingen er præget af et højt engagement og klare mål. Du kommer til at samarbejde med og lære af dygtige og dedikerede medarbejdere både analytikere og it-specialister. Vi har en uformel og venlig omgangstone, hvor vi samarbejder, løfter i flok og konstant har fokus på at understøtte bankens formål. Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke får andre steder. Som medarbejder får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel vejledning. Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med gode ideer og valg på baggrund af dine ideer. Og så er din viden værdifuld for dine kolleger, så du skal kunne samarbejde, så vi kan få alle vinklerne med, når vi dykker ned i analyserne.

Din profil

Vi forestiller os, at du er økonom (fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.), og eventuelt med et par års erhvervserfaring. Du er fagligt og analytisk stærk. Du formulerer dig klart og præcist på skrift såvel som i tale og kan lide at arbejde med tal, fx i Excel (VBA), R, Power BI og SQL. Du har gå-på-mod og ser frem til en stejl indlæringskurve. Endelig udviser du stort ansvar i dit arbejde og er i stand til at skabe resultater både alene og sammen med andre.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Tue Mollerup Mathiasen, tlf. 3363 6802 (tmm@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR Partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511 (dkv@nationalbanken.dk).

Ansøgning

Ansøg med relevante eksamenspapirer senest d. 13. december 2021.

Ansøg her

Læs mere om jobbet på Nationalbankens hjemmeside her