Skærmbillede 2021-03-03 kl. 09.57.26

ØKONOM TIL OVERVÅGNING AF DANSK ØKONOMI OG PROGNOSE

Er du en dygtig makroøkonom med interesse for udviklingen i dansk økonomi og gode kommunikationsevner? Og har du lyst til at være en del af et team på seks medarbejdere, der er med til at sikre Danmark en robust økonomi? Så er du måske vores nye kollega i teamet Overvågning af dansk økonomi og Prognose.

Om jobbet
Du kommer til at indgå i teamet, der står for overvågning af dansk realøkonomi og udarbejdelse af bankens prognoser for den økonomiske udvikling. Teamet er en del af sektionen Makroøkonomisk Analyse i afdelingen Økonomi og Pengepolitik.

En af teamets aktuelle kerneopgaver er at identificere og analysere de udfordringer, som dansk økonomi står over for som følge af coronavirus. Derudover bidrager teamet til arbejdet med bankens analytiske agenda, bl.a. temaerne lave renter, digitalisering og klimaforandringer. Det er også en vigtig del af opgaverne at deltage i internationale og danske arbejdsgrupper og netværk om den makroøkonomiske udvikling.

Kommunikation og formidling er en stor del af jobbet. Det gælder både i forhold til publikationer og i forbindelse med forberedelse af direktionens pressemøder og bankens øvrige kommunikation den økonomiske situation og udsigterne.

Vi tilbyder
Du bliver en del af en unik arbejdsplads, hvor høj faglighed er i fokus i alt, hvad vi foretager os. Som medarbejder kommer du til at bruge dine økonomfaglige kompetencer og bygge videre på din viden. Du vil også udvikle dine evner inden for samarbejde og kommunikation. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel sparring, og der er gode muligheder for international udstationering.

Vi har et godt og involverende socialt miljø i afdelingen, som er præget af en uformel omgangstone. Vi har fokus på at værne om de sociale relationer i den aktuelle tid, hvor en stor del af vores arbejde foregår hjemmefra.

Hvis du er nyuddannet, bliver du en del af Economist Programme læs mere om programmet her.

Din profil

  • Du er enten nyuddannet økonom (fx cand.polit., cand.oecon.) eller har nogle års erhvervserfaring eller en ph.d.
  • Du er fagligt og analytisk stærk og har beskæftiget dig indgående med dansk makroøkonomi på studiet eller i din hidtidige erhvervskarriere.
  • Du er initiativrig, engageret og tager ansvar for at løfte opgaver, både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger.
  • Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk.
  • Du arbejder struktureret og grundigt og kan få tingene fra hånden.

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Martin Nygaard Jørgensen, chef for Makroøkonomisk Analyse (tlf. 3030 3548). Hvis du har spørgsmål til ansættelsesvilkår mv., kan du kontakte HR-partner Dorte Kvisgaard (tlf. 3363 6511).

Ansøgning
Send en motiveret ansøgning, CV og øvrige relevante papirer senest torsdag den 18. marts 2021.

Vi forventer, at der bliver to samtalerunder. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest.

Ansøg her

Læs opslaget på Nationalbankens hjemmeside her.